Blog

Dozen of articles. Improve your lifestyle now!

Yaşlı Bakımı Nasıl Gerçekleştirilmelidir?

Yaşlıların bakımının bir bebek bakımı kadar zor olduğunu söyleyebiliriz. Her geçen gün daha da farklı bir isteği bulunan ve sürekli şefkate muhtaç olan yaşlılar, bebekten farklı olarak sürekli bir değişim içindedir. Bebeğin bakımı için gerekli olan şeyler rutin olurken yaşlı bakımında sürekli değişen bir durum olduğu için kişinin biraz daha sabırlı olması gerekir.

Yaşlılığın vermiş olduğu ağrı ve sızıların zamanla iyice vücuda yayıldığı görülür. Her geçen gün hayat biraz daha zorlaşırken başka birinin bakması için de bakıma olan ihtiyaçta artış görülür. Hareket kabiliyetinde oluşan ciddi şekilde azalma, bu durumun temel sebeplerinden biridir. Ayrıca hastalıkların artış göstermesi, kas faaliyetlerinin eskisi kadar yerine getirilememesi ve kalp atışlarının dahi eskisi kadar canlı olmaması bu durumu daha da tetikleyecektir.

Hasta veya yaşlı bakıcısı olan bireyin, mutlaka her konuda titiz ve özenli çalışan biri olması gerekir. Çünkü yaşlı bakımını yapmak yaşlı olan bireyin hemen her ihtiyacını görmek için destek olmak demektir. Yaşlı olan bireylerin her geçen gün daha da hastalandığı dikkate alındığı zaman, hem hastalığın ilerlememesi adına hem de mevcut hastalığın tedavisi adına doktorun tavsiyesi neyse buna harfiyen uymak gerekir. Yaşlı bireylerin neredeyse %90’a yakınının sürekli ilaç kullanarak hayatını devam ettirdiği düşünüldüğü zaman bu ilaçların yerli yerinde ve zamanında içilmesi de son derece önem arz edecektir.

Yaşlıların çektiği en büyük sıkıntılardan birinin de yalnızlık olduğunu söyleyebiliriz. Normalde bireyin genç halinde bile çok zorlanmasına neden olacak olan yalnızlık, zaman ilerledikçe daha da çok çekilmez bir hal alacaktır. Günlük işleri yapmak bile çok güçleşirken bireyin bir de böyle bir zamanda yalnız başına kalması psikolojik olarak daha büyük bir etki oluşturabilir. Böylesi bir durumda olan yaşlı bir bireyin ister istemez huysuz ve aksi bir adama dönüşmesi beklenir. Yaşanan durumlar dikkate alındığında zaten sağlıklı bir bireyin dahi kaldıramayacağı bu durum yaşlanmanın etkisiyle beyin faaliyetlerinde de zayıflamalara neden olunca daha da çok zorlaşır. Bu durumda yaşlı kimselerin daha sinirli bireyler olmasına sebebiyet verebilir.

Bir önceki yazımız olan Hastalara Bakmanın Önemli Tüyoları başlıklı makalemizde bakıcı bulmak, hasta bakımı ve hasta bakımı ipuçları hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Hasta Bakıcı Seçimi Uzun Soluklu Bir Hayat Tarzı Seçimidir

Aile içerisinde hasta birisinin olması, en küçük rahatsızlıkta bile tüm bireyleri etkilerken, bir de daha büyük …

Hasta Bakıcı ve Önemi

Hastalık, iki farklı kaynaktan meydana gelir: genetik faktörler, çevresel şartlar. Bazen de çevresel şartlar nedeniyle …

Hasta Bakıcı Kimdir ve Nasıl Olunur?

Bir hastanın bakımı, onun tedavi sürecinin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Özellikle ağır hastalıklarda bu bakım …